• A-C6-Chambord.jpg
  • B-aareschlucht.jpg
  • fotometlogo3.jpg
  • zwitserland.jpg

Tour du Rhin 5, naar de bron! 22-27.8.2023

De laatste Tour du Rhin, 22.08.23 - 27.08.2023

Van Gailingen (469 mtr.) naar Sedrun (1450 mtr.) 

Rheingold Gailingen

Dinsdag 22.08.2023

We starten onze 5e Tour du Rhin in Gailingen, waar we de laatste keer afscheid van elkaar namen: in Hotel Rheingold. Na begroetingen en de aperitiefs serveert het Rheingold team ons daar ook weer een heerlijke maaltijd. 

Woensdag 23.08.2023

Na het ontbijt rijden we aan de Duitse kant van de Rijn naar Unteruhldingen am Bodensee , naar de Stad op Palen, het openlucht museum op het meer. 

Paalstadkl

Het Pfahlbaumuseum Unteruhldingen is een archeologisch  openluchtmuseum aan de Bodensee in Baden-Württemberg, te zien zijn er archeologische vondsten en een nagebouwd paaldorp uit de Steen- en Bronstijd. Er zijn nu 23 Paalhuizen nagebouw en met elkaar verbonden. www.pfahlbauten.de

1024px Schrägluftbild Lustenau 2012Vervolgens rijden we door naar Meersburg en nemen daar het veer naar Konstanz. We rijden bij Kreuzingen Zwitserland in er rijden verder langs de Bodensee. De route brengt ons via Romanshorn, Arbon, Rorschach, Altenrhein naar Rheineck. We gaan weer een grens over, nu naar Oostenrijk. Na een korte rit bereiken we het einddoel van deze dag, het Hotel Holiday Inn Express in Lustenau. Het avondeten wordt geserveerd in Ristorante La Forchetta in Lustenau. Dit  Restaurant bereiken we met een korte gezellige wandeling van 2- 5 Minuten.

 

 

Donderdag 24.08.2023

Roofvogels

We rijden Zwitserland weer in, naar Buchs en bezoeken daar het Roofvogelpark. 

Op ongeveer 10.000 m2 presenteert dit roofvogelpark (Greifvogel Park Buchs) een in Zwitserland unieke collectie roofvogels, met 72 roofvogels en uilen, ongeveer 190 dieren. Daaronder uilen en steenuilen, arenden, buizerds, wouwen, valken, gieren en zelfs een Andes Condor, met een spanweidte  van 3,20 meter de grootste vogel te wereld.

We proberen speciaal  voor C6 friends een eigen „vliegshow“ georganiseerd te krijgen. Die zijn normaal alleen in het weekend, maar we zijn in gesprek met de organisatie.

Château de Vaduz 2022En verder gaat deze 5e en laatste Tour du Rhin, in Buchs steken we de Rijn weer over en zijn dan in Liechtenstein. Van Schaan rijden we naar Vaduz, Heilgkreuz, Triesen naar Balzers en na 20 Min. rijden we dan Zwitserland weer binnen. Via Maienfeld, Landquart, Chur rijden we naar het Berg Restaurant Haldenhaus in Fidaz, en zijn dan inmiddels op 1222 m meter hoogte. www.haldenhaus.ch. Hier stoppen we om de frisse berglucht in te ademenen het schitterende panorama te bewonderen, en evt. voor een kleinigheid te eten/drinken. 

 

 

CrunaVervolgens rijden we via Flims, Ilanz, Disentis naar Sedrun, het uiteindelijke doel. Ter info: we zijn nu in het deel van Zwitserland waar de 4e taal wordt gesproken: Rätoromanisch. Logeren doen we in Sedrun in een prachtig Alpen Hotel Cruna (Hotel Krone). www.hotelcruna.ch Dit Hotel Cruna is bekend voor zijn uitstekende keuken en hier kunnen we ons dan laten verwennen.

 

 

Vrijdag 25.08.2023

Vandaag leren we de Rijn van zijn wildste en meest spirituele kant kennen, we rijden langs de Rijn richting Chur en kort voor Tavanasa gaan we rechts af. Via Obersaxen en Ilanz bereiken we de Rheinschlucht (vanaf Tavanasa, stromingsrichting steeds rechts). Deze route is een Gebirgsstrasse, iets lastiger te rijden dan een normale weg. Geen Angst, deze wegen zijn niet gevaarlijk, maar wel erg romantisch! Het eerste doel van deze route is het station van Versam-Safien. Dit station ligt direct aan de Rijn en buiten een Café zijn er geen verdere gebouwen. We kunnen hier direct aan de oever van de Rijn wandelen, of met onze blote voeten in de Rijn staan om de kracht en schoonheid van de nog jonge rivier op ons te laten inwerken. 

Rheinschlucht

Aansluitend rijden we weer bergop naar Bonaduz, waar we halverwege weer stoppen om naar een uitzichtspunt te wandelen om de Rheinschlucht van boven te bewonderen. Na al deze ontmoetingen met de Rijn gaan we verder naar het Cresta meer. Het Cresta meer kunnen we niet met de C6 bereiken, we wandelen vanaf de parkeerplaats in ca. 15-20 min. door het bos naar het Restaurant aan het meer. www.restaurant-crestasee.ch. Na dit bezoek aan het meer rijden we terug naar ons hotel Cruna. Voor wie nog meer will zien, hebben we nog 2 suggesties, ieder met hun eigen charme: Op de eerste plaats het Festungsmuseum in Disentis en als 2e het klooster van Disentis. Wie meer over deze suggesties will weten kan altijd met plezier even contact met ons opnemen. We besluiten de dag met een heerlijk avondeten in ons hotel Cruna,  beginnend om 19.00 uur

Zaterdag  26.08.2023

Rheinquelle

Vandaag hebben we verschillende opties om zo dicht mogelijk bij de Bron van de Rijn te komen. Vooraf nog wat info over de Rheinquelle in de Tomasee. 

De Tomasee, rätoromanisch Lag da Toma of Lai da Tuma genoemd,is een meer in het Kanton Graubünden in de Zwitserse Alpen. Het meer wordt door de Rein da Tuma gevuld en ligt in het Gotthard gebergte op 2344 meter hoogte. Het ligt onder de Badus, niet ver van Tschamut/Sedrun en in de buurt van de Oberalp-pas.

Variant 1: Dagwandeling naar de Tomasee en de oorsprong van de Rijn.

Maar let op: Voor deze wandeling moet je behoorlijk fit zijn. Het betreft een dagwandeling in het hoog-alpine gebergte en is alleen met een goede bergwandel uitrusting mogelijk. Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Lengte 8 km, hoogteverschil totaal 936m, duur van de wandeling ca. 5 uur. Voor wie het aandurft: Heel veel plezier op deze onvergetelijke voettocht!

www.disentis-sedrun.ch/de/zur-rheinquelle-oberalppass-tomasee

mgb21Variant 2:

Met de Matterhorn-Gotthard-Bahn sporen we van Sedrun naar Andermatt en terug. De oorsprong van de Rijn zullen we niet zien, maar we zullen zijn aanwezigheid in dit geweldige bergmassief wel duidelijk bespeuren. Wat we precies bij de stop in Andermatt doen is nog niet bekend, maar dat verklappen we op de eerste avond in Sedrun.


disentisVariant 3:

Met de kabelbaan in Disentis naar het Bergstation Caischavedra. Daar is het mogelijk om mooie wandelingen te maken en een schitterend bergpanorama midden in de Zwitserse Alpen te bewonderen. 

Het avondeten is weer in Hotel Cruna om 19.00 uur. 

 

 

 

Zondag 27.08.2023

Na ontbijt en check-out rijden we gezamenlijk over de Oberalppas richting Zentral Schweiz. 

leuchtturm rheinquelle salomon teamweek andermatt foto christoph jordaBoven op de pas is ons laatste gemeenschappelijke doel van deze Tour du Rhin.  Hier staat een vuurtoren. Jawel, een vuurtoren, die de oorsprong van de Rijn symboliseert.  Deze vuurtoren is een toeristische attractie, de 10 meter hoge toren werd in 2010 in de buurt van de Rheinquelle gebouwd om het belang van de oorsprong van de Rijn hier in Graubünden in Zwitserland duidelijk te maken.

www.leuchtturm-rheinquelle.ch

We denken dat deze vuurtoren voor ons aan het einde van de 5e Tour du Rhin het juiste punt is om afscheid van elkaar te nehmen! Goede reis terug en tot ziens, lieve C6 vrienden

Aanmelden:

Om je voor de 5e Rijntour aan te melden vragen we je om het aanmeldformulier (KLIK) in te vullen en aan ons toe te zenden. 

In ieder hotel hebben we een contingent van 15 dubbele en 3 enkele kamers gereserveerd. 

Het ingevulde formulier graag terug zenden aan:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op die manier weten we precies wie zich aangemeld heeft en kann het overzicht goed behouden. 

We verheugen ons op jullie! Tot gauw,

Thomas und Rocco

Afdrukken E-mail

Je bent hier

  • Start
  • 5e Tour du Rhin, tot aan de Bron, 22-27.08.2023

Language (2)

Search (2)